elpanna

Projektteam byter ut och nyinstallerar elpannor. Ni kan kika våran prislista för att kolla vad en allmän installation kostar eller så kan ni ringa till oss så klurar vi tillsammans ut en lösning som passar er bäst.


Elpanna, del av ett vattenburet elektriskt uppvärmningssystem för bland annat småhus.


Elpannan värmer upp vatten i en eller flera så kallade värmepatroner. Vattnet skickas sedan runt i systemet, med hjälp av en cirkulationspump, via radiatorer eller golvvärme för att sedan åter skickas in i pannan.

En elpanna kan ersättas eller kombineras med värmepump för att öka värmefaktorn.


Utbytesmarknaden

Här är det klart värt att tänka efter noga, och följa rådet - Byt till en elpanna som går att bygga vidare på. Elpannor sätter vi idag till alla radhus/parhus/kedjehus. Här försöker vi i största mån få leverera en elpanna som ni (eller dom nya ägarna) kan docka en värmepump till. Och då är det luft/vatten som gäller. Det är viktigt att välja den modell som det går att docka till, så att man får en komplett anläggning på sikt. Driftsäker och ekonomisk i uppvärmningen.


Elpannor går även att köra till större villor, där man kanske inte vill eller kan borra för bergvärme. Samma tänk gäller där, modell efter docknings möjligheter.