bergvärme

Låg påverkan på växthuseffekten

EXPERTER PÅ BERGVÄRME

Vi gör kompletta installationer av bergvärme till både privatpersoner och större fastigheter. Med våran ansenliga erfarenhet kan vi garantera att vi utför ett arbete som gör både våran kund och oss själva nöjda. Ni kan kika på våran prislista för att kolla vad en allmän installation kostar eller så kan ni ringa till oss så enas vi om en lösning som passar er bäst.

vad är bergvärme?

Med hjälp av en bergvärmepump kan solenergin som är lagrad i marken användas till att värma upp ditt hem. Så här går det till:


Marken värms upp från de första vårdagarna, när markytan börjar töa, till högsommaren, när middagssolens strålar värmer marken djupt ned. När höstlöven faller finns tillräckligt mycket energi lagrad i marken för att värma upp ditt hus under den kallaste vinter. En värmepump tar upp den naturligt förekommande värmeenergin, vilket gör att den kan ge tillräckligt mycket energi för att hålla behaglig inomhustemperatur, även om sommaren varit regnig och kall.


Om det skulle bli varmt i huset kan samma system användas för kylning. Genom att utnyttja den lägre temperaturen under marken (mellan 4 och 12 °C) utnyttjar även passiv kyla naturens resurser – till kyla i stället för till värme.